2013 Algodon Estate Cabernet Sauvignon

Eind november ontving ik van een relatie enkele proefflessen Algodon, waaronder de Algodon Estate Cabernet Sauvignon. Mijn vaste afnemers weten: die Algodons zijn iets bijzonders, dus ik was meteen geïnteresseerd. Samen met een paar wijnkenners organiseerde ik een avondje blind proeven. We vergeleken niet alleen enkele oogstjaren van de Cabernet Sauvignon, maar ook een paar concurrerende Malbecs en Bonarda’s van dezelfde leeftijd.

De 2013 Cabernet Sauvignon versloeg alle concurrentie moeiteloos. Wat een karakter! Zoals alle rode Algodons is het een krachtpatser met een prachtige lange afdronk. Maar hij is ook verfijnd en voor zo'n serieuze wijn toegankelijk - vol van bosbessen, chocola en en kirsch. Maar liefst 12 maanden gerijpt op Frans eiken, en pas na ruim 3 jaar lagering gebotteld.

Andere druiven van datzelfde jaar kregen veel minder lagering; wijnmaker Mauro Nosenzo besefte toen al dat de 2013 Cabernet bewaarpotentieel had. Hij bottelde maar 6.600 flessen van deze wijn. Die hebben al lang hun weg gevonden naar de VS, Engeland en natuurlijk Argentinië zelf. Maar in een Amsterdams warehouse stond nog één pallet geduldig te wachten tot de wijn op dronk was. Een buitenkansje dus. Geen enkele slijter kan 'm leveren - niet in Nederland en niet in het buitenland. Een 8 jaar oude wijn van dit niveau vind je sowieso heel moeilijk in de reguliere handel.

Dat elke fles er bij Algodon uitziet als een feestelijk cadeau helpt natuurlijk. Om het nog leuker te maken: hij is betaalbaar met € 14,50 per fles. Nog mooier: als je 3 dozen of meer koopt, betaal je maar € 12,50 per fles - ofwel € 75,00 per doos. En bezorgen is gratis vanaf 2 dozen.   

Bestellen? Stuur even een mailtje of ga naar de bestelpagina. Ik zorg er persoonlijk voor dat je bestelling voor de Kerst in huis is. Je kunt natuurlijk ook even bij mij thuis komen proeven of een flesje afhalen.

Fijne feestdagen en proost,

Thijs 
 
 
E-mailen
Bellen