2013 Algodon Premium Reserva Cabernet Franc

Bij Algodon ademt alles zorg en aandacht: de wijn natuurlijk, maar ook die prachtige flessen, allemaal zorgvuldig met de hand ingepakt ook nog.  Zo'n massieve fles heb je misschien nog nooit in je handen gehad: als hij leeg is, voelt 'ie nog alsof er geen druppel uit gedronken is. Zelfs de gang naar de glasbak is een feest, zoals mijn zwaagster Loes opmerkte: 'Als je zo'n Premium in de glasbak gooit, klinkt het alsof hij door de hele glasvoorraad breekt en met een dreun een gat slaat in de bodem van de container!'

Maar goed, dat is natuurlijk bijvangst want het gaat om de inhoud. De Cabernet Franc is de grootmoeder van de Cabernet Sauvignon en wordt in de Bordeaux en de Loire vooral geblend met Merlot en Cabernet Sauvignon.  Een pure Cabernet Franc kom je niet zo vaak tegen en dit artikel op proefschift.nl vertelt je waarom; een Franse Cabernet Franc (geen pleonasme) is vaak een beetje een puisterige puber in wijnland. Nog net niet volwassen. Groene paprika en onrijpe aroma's. Hartstikke leuk, maar had niet gehoeven.

En dat is heel jammer, want een goede Cabernet Franc is iets heel bijzonders weet ook Nicolaas Klei: 'De beet van Bordeaux met het vrolijke fruitige van goede Beaujolais. Een verrukkelijke combinatie.'

Wat ze in Frankrijk net niet genoeg hebben, is er in Mendoza in overvloed: zon! Als de wijn dan ook nog voldoende tijd krijgt om tot volle wasdom te komen is het jackpot! Deze 2013 Algodon Cabernet Franc is vól en volwassen, overtuigend en zelfverzekerd. Dit is de krachtpatser die je soms gewoon nodig hebt. De buurman die je belt als de wasmachine van zolder gesjouwd moet. Een onwaarschijnlijk volle, intense en gebalanceerde wijn. Een fles met de wow-factor; een wijn die je automatisch gaat nippen in plaats van drinken. Met een afdronk waar geen einde aan komt. 

De 2013 is perfect op dronk; er zijn maar 4.000 flessen van gemaakt. En ik heb de laatste die nog te koop zijn.

By the way: alle rode Algodon's die ik verkoop liggen al tenminste 5 jaar: vergeet niet ze even goed te laten ademen voor je je tanden erin zet.

De prijs: € 24,50 per fles

Bestellen, proeven of een vraag? Klik hier 
 
 
E-mailen
Bellen