2014 Algodon Estate Pinot Noir

Elke wijnkenner weet het: de Pinot Noir is een lastig en lichtgeraakt sujet. Zijn dunne velletje maakt hem kwetsbaar en de neiging om samen te drommen met alle andere druifjes maakt hem gevoelig voor schimmels en andere ellende. Wijnmakers die met deze jongen in zee gaan, moeten dus weten wat ze doen. Maar als het lukt, is de beloning er ook naar.

De 2014 Pinot Noir van Algodon is geen krachtpatser met grote mond maar een subtiele en aangename vriend; zo één die je verrast met zijn eruditie en welbespraaktheid. Krachtig en lichtvoetig ineen. Senioriteit. Een graag geziene gast.

De wijn heeft een fascinerend donkere kleur, een lichte tot medium body met stevige kersen, framboos en bramen. Je ruikt en proeft dat aardse dat Fransen zo mooi omschrijven als 'gout de terroir'. Maar ook: mooie kruidige geuren - het zoete van pijptabak en aangename specerijen die doen denken aan verre, mysterieuze bestemmingen die we allemaal nog moeten bereizen. En dus ook: een verrassende complexiteit.

Met zijn lichtvoetige karakter en verfijnde zuurtje is de Pinot Noir de ideale begeleider van wat lichtere spijzen. Denk bruschetta, gevogelte, risotto met paddestoelen en mooie (vegetarische) pizza zonder zware ballast.

In deze PDF van de producent lees je meer over de Pinot Noir van Algodon.

Mijn prijs: € 14,50 per fles
Bestellen, proeven of een vraag? Klik hier


 
 
 
E-mailen
Bellen