2016 Algodon Estate Malbec

Deze van origine Franse druif verloor zijn Europese thuis toen de winter van 1956 bijna alle stokken de das omdeed. In Europa is het sindsdien nooit meer echt goed gekomen met de Malbec, maar in de bergen van Argentinië vond het kleine en wat kwetsbare druifje een nieuw thuis: bijna 75% van de wereldproductie vindt nu daar plaats. Het warmere en stabielere klimaat in Argentinië hielp de Malbec van zijn scherpe kantjes af en dat is de reden dat deze wijn de afgelopen jaren snel in populariteit is toegenomen.   

De Malbec van Algodon is geen brave meeloper maar een wijn met een eigen karakter. Kruidig, laurier, zwarte en blauwe bessen. Mooi in balans en met een lekker lange afdronk. Een wijn met diepgang die een beetje tegenstribbelt, zoals het een wijn met eigenheid en niveau betaamt.

Ik drink hem zelf graag met Vlaams stoofvlees waarin ook Spaanse pepers sudderden en dat kan hij prima hebben. Meer algemene combinaties: rundvlees, lam en gevogelte. Maar ook bij een stukje kaas ná het eten voelt deze wijn zich prima thuis.

In deze PDF lees je het verhaal van de makers en hier zie je dat deze mooie fles bij Algodon zelf meer dan 20$ kost.

Mijn prijs: € 14,50 per fles
Bestellen, proeven of een vraag? Klik hier


 
 
 
E-mailen
Bellen