2013 Algodon Estate Bonarda

Eén van de merkwaardige bijwerkingen van aanvaarding van het ambt van wijnimporteur is dat je plots uit allerlei hoeken partijen wijn aangeboden krijgt. Vaak is het niks, soms is het bingo. En toen een goede vriend met verstand van zaken met deze Bonarda op de proppen kwam, was ik meteen om.

Algodon is een klein maar heel fijn estate in Mendoza, dé wijnregio van Argentinië. Mooie, oude wijnstokken en een gunstige ligging met smeltwater én een klimaat met koele nachten en warme dagen. Hier maken ze serieuze, volle wijnen in kleine oplages.

De Bonarda is een krachtige, breedgeschouderde rode die zijn mannetje staat. Er zijn maar 2.200 flessen van gemaakt en ik heb een flink deel van die exclusieve partij bemachtigd. Bonarda is een bij ons relatief onbekende druif met Europese wortels, die het goed doet op de flanken van de Andes. Op Wikipedia vind je 'm als 'douce noir'. Het resultaat? Zacht en romig, vol van kersen, bessen en vanille. Volop structuur en complexiteit, en aangename tannines. Een beetje vergelijkbaar met de betere Noord-Italianen. De 2013 is heel mooi gerijpt, met een aangename, lange afdronk: nu op z'n best. Zoals vriend Fabian meteen enthousiast mailde: Die Argentijn was goddelijk, Thijs. Eerst nog een beetje hard to get, maar dan heel warm en robuust-karaktervol!

Robert Parker gaf deze wijn 90 punten. In deze PDF vind je meer informatie over deze exclusieve Bonarda.

De prijs: € 14,50 per fles

Bestellen, proeven of een vraag? Klik hier
 


 

 

 


 

 
 
 
E-mailen
Bellen