2013 Algodon Estate Bonarda

Eén van de merkwaardige bijwerkingen van aanvaarding van het ambt van wijnimporteur is dat je plots uit allerlei hoeken partijen wijn aangeboden krijgt. Dat verraste mij. En in de meeste gevallen kon ik snel 'nee, dank je' zeggen omdat het aanbod simpelweg niet interessant was.

Maar toen een goede vriend met verstand van zaken met deze Bonarda op de proppen kwam, was ik net op zoek naar een stevige rode voor de winter. En deze wijn was precies wat ik zocht! Een krachtige, breedgeschouderde rode die zijn mannetje staat.Toen ik hem proefde, was ik meteen om. Maar ik ging alleen maar Franse wijnen doen, toch? Ach, besefte ik toen. De Kerst komt eraan. Diversiteit en inclusiviteit is helemaal 2020. We laten deze bijzondere Argentijn (er zijn maar 2.200 flessen van gemaakt!) niet in de kou staan.

Algodon is een klein maar heel fijn estate in Mendoza, dé wijnregio van Argentinië. Mooie, oude wijnstokken en een gunstige ligging met smeltwater én een klimaat met koele nachten en warme dagen. De Bonarda is een bij ons relatief onbekende druif met Europese wortels, die het goed doet op de flanken van de Andes. Op Wikipedia vind je 'm als 'douce noir'. Het resultaat? Zacht en romig, vol van kersen, bessen en vanille. Volop structuur en complexiteit, en aangename tannines. Een beetje vergelijkbaar met de betere Noord-Italianen. De 2013 is heel mooi gerijpt, met een aangename, lange afdronk en kan desgewenst ook nog een paar jaar blijven liggen.

Robert Parker gaf deze wijn 90 punten. In deze PDF vind je meer informatie over deze exclusieve Bonarda.

De prijs: € 14,50 per fles

Bestellen, proeven of een vraag? Klik hier

Meer over de 2019 Paul Spay Domaine de la Cave Lamartine Juliénas Côte de Bessay of de 2018 Gautheron Chablis 1er Cru Les Fourneaux 


 

 

 


 

 
 
 
E-mailen
Bellen