Ik had het mooiste werk van de wereld. Ik nam mensen mee op avontuurlijke expedities door Afrika. Ik zeilde drie keer naar Antarctica. En toen kwam corona en moest ik kiezen: werkloos op de bank of iets totaal anders verzinnen? Nu rijd ik bij u voor met een kofferbak vol Chablis en bijzondere fotoboeken. Zodat u toch nog een beetje op reis kunt.

Reizen en fotografie - dat is mijn dagelijks werk. In mijn fotoboeken en workshops laat ik anderen door mijn ogen kijken. Toen kwam corona en vielen reizen, werk en inkomen in één klap weg. En opeens was ik wijnimporteur.

Dat is logischer dan het lijkt. Ik kom al jaren in kleine en vaak onbekende wijnhuizen in Chablis, Sancerre of Pouilly. Niet als fotograaf, maar als klant. Want ik houd van plekken waar vader en zoon nog etiketten staan te plakken. Waar je de wijn koopt van dezelfde mensen waarmee je 'm proefde. Mensen die jou trots de verhalen over hun eigen wijn vertellen; dat is zoveel mooier en waardevoller dan de anonimiteit van confectiewijn.

Al doende (en geholpen door de wijnkennis van de Britse expert Graham Beaumont) leerde ik steeds beter wijnen te herkennen die hun kop boven het maaiveld uitsteken. En dus durfde ik het aan om kort na het begin van de crisis een paar pallets te importeren van Henry Pellé, één van mijn favoriete domeinen. En zo ging ik tóch weer op reis. Maar nu in eigen land. Met een auto vol Menetou-Salons van de ene ontmoeting naar de andere. Ook een ongewis avontuur, ook mensen, ook mooie verhalen! En foto's, want elke levering leg ik vast bij de voordeur.

Dat is het verhaal van Reisje langs de wijn. Ik lever wijnen waarop mijn kopers blind kunnen vertrouwen. Niet de goedkoopste, wel gegarandeerd topkwaliteit. Mooi om te krijgen, fijn om te geven en zeer geschikt om mee weg te dromen samen met één van mijn fotoboeken - want die krijgt u erbij. Gaat u toch nog een beetje op reis!

 Dit zijn de wijnen die u deze winter gezelschap houden:

2019 Paul Spay Domaine de la Cave Lamartine Juliénas Côte de Bessay - verrassend stevige cru met bewaarpotentieel

2018 Gautheron Chablis 1er Cru Les Fourneaux - kristalzuivere Chablis van het hoogste niveau 

2013 Algodon Estate Bonarda - breedgeschouderde en exclusieve vreemdeling met ballen

Klik hier voor informatie over proeven, prijzen & bestellen

Thijs Heslenfeld









 
 
 
E-mailen
Bellen