Ik had het mooiste werk van de wereld. Ik nam mensen mee op avontuurlijke expedities door Afrika. Ik zeilde drie keer naar Antarctica. In mijn fotoboeken en masterclasses laat ik anderen door mijn ogen kijken. En toen kwam corona en vielen reizen, werk en inkomen in één klap weg. En opeens was ik wijnimporteur.

Dat is logischer dan het lijkt. Ik kom al jaren in kleine en vaak onbekende wijnhuizen in bijvoorbeeld Chablis, Sancerre of Pouilly. Niet als fotograaf, maar als klant. Want ik houd van plekken waar vader en zoon nog etiketten staan te plakken. Waar je de wijn koopt van dezelfde mensen waarmee je 'm proefde. Mensen die jou trots de verhalen over hun eigen wijn vertellen; dat is zoveel mooier en waardevoller dan de anonimiteit van confectiewijn.

En dus durfde ik het aan om kort na het begin van de crisis een paar pallets te importeren van Henry Pellé, één van mijn favoriete Franse domeinen. Zo ging ik tóch weer op reis. Maar nu in eigen land. Met een auto vol Menetou-Salons van de ene ontmoeting naar de andere.

Dat is het verhaal van Reisje langs de wijn. Ik lever een heel beperkt en wisselend assortiment topwijnen. Bijzondere flessen, die je met dezelfde liefde en aandacht drinkt die de makers erin stopten. Wijnen waar je gasten het jaren later nog over hebben; wijnen die je altijd bijblijven. Zeker niet de goedkoopste, wel gegarandeerde topkwaliteit. Mooi om te krijgen, fijn om te geven en zeer geschikt om mee weg te dromen samen met één van mijn fotoboeken - want die krijg je erbij.

 Dit zijn de wijnen die je dit voorjaar gezelschap houden:

2018 Gautheron Chablis 1er Cru Les Fourneaux - kristalzuivere Chablis van het hoogste niveau 

2013 Algodon Estate Bonarda - breedgeschouderde, stoere vreemdeling met ballen

2013 Algodon Premium Reserva Cabernet Franc - prachtige, pure Cabernet Franc in een fles die net zoveel indruk maakt als de inhoud

2014 Algodon Premium Reserva Malbec - Bonarda - een zéér exclusieve once-in-a-lifetime voor de ware liefhebber

Klik hier voor informatie over proeven, prijzen & bestellen

Thijs Heslenfeld









 
 
 
E-mailen
Bellen