Een reisje langs de wijn
Omdat het leven te mooi is om confectie te drinken

Winter, Kerstmis en wijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En de bijzondere winter van 2020 vraagt om bijzondere wijn. Warm en persoonlijk. Wijn als een goede vriend die bij u aanschuift. Die mooie verhalen brengt van verre, plotseling onbereikbare  oorden. Wijn die u meeneemt op reis. Ik ben die vriend. Ik breng u die wijn. En de verhalen.

Ik koop mijn wijn al jaren in bij kleine en vaak onbekende wijnhuizen in Chablis, Sancerre of Pouilly. Plekken waar vader en zoon nog etiketten staan te plakken (en soms doe ik het zelf).  Zo ben ik steeds meer gaan beseffen hoe jammer het eigenlijk is om anonieme wijn te drinken, als je ook kunt kiezen voor wijn met een ziel en een gezicht. Gemaakt door mensen die je kent.

Het idee om een paar van deze bijzondere wijnen te gaan importeren speelde dus al langer. En toen vielen mijn normale werk als fotograaf, mijn expedities in Afrika én mijn inkomen opeens helemaal weg. Er moest snel iets gebeuren. De corona-crisis gaf mij zo het duwtje dat ik nodig had. Ik vroeg een accijnsvergunning aan, regelde transport en opslag en nam contact op met de beste wijnboeren die ik ken. In april startte ik met een paar prachtige Menetou-Salons van Domaine Henry Pellé.

Wijnen met een goed en echt verhaal - dat is de missie. Wijnen zonder concessies. Wijnen waarop mijn kopers blind kunnen vertrouwen: niet altijd de goedkoopste, wel de mooiste. Persoonlijk door mij thuisbezorgd. Het liep zó goed dat er drie keer een vrachtwagen op en neer ging om meer pallets te halen.

En nu zitten we in de tweede lockdown.Winter is coming. De feestdagen worden anders dan anders. En de wijn moet gewoon kloppen. Niet te lichtvoetig maar vooral ook niet zwaar op de hand. Een beetje feestelijk ook. Nu al goed op dronk maar met de potentie om nog een paar jaar rustig verder te groeien. En wijn die het ook als december-cadeau goed doet, omdat je zeker weet dat je iets schenkt dat zich onderscheidt.

Bekijk de wijnen voor de feestdagen hier of klik hier voor proeven, prijzen & bestellen.

Thijs Heslenfeld